Logegebouw Enschede

Vanaf 1899 werkte de loge in het door haar gebouwde pand aan de Emmastraat. Op de benedenverdieping zat een delicatessen winkel en de loge gebruikte de bovenverdieping. In 1995 moest het gebouw in het kader van de stadsvernieuwing worden overgedragen aan de gemeente Enschede, die het pand heeft afgebroken.

In dat zelfde jaar werd een leegstaande vierklassige kleuterschool aan de Dr. Coppesstraat 32 aangekocht en verbouwd tot logegebouw en kantooraccommodatie. Enige jaren later werd het plan ontwikkeld voor de vestiging van een appartementencomplex waarin het logegebouw zou kunnen worden opgenomen. 

Voor dit project werd de samenwerking gezocht met een woningbouwvereniging die het appartementen deels op de particuliere markt heeft verkocht en een deel ervan in de verhuur heeft. Het logegebouw is geïntegreerd in het nieuw gebouwde appartementencomplex en gebruikt daarvan de linkerzijde van de begane grond. Achter de Coppesstate ligt een ruime parkeerplaats waarvan de loge tijdens haar bijeenkomsten gebruik kan maken. 

Dankzij de inspanning van velen, waaronder veel broeders vrijmetselaren, beschikken we nu over een goed verzorgd gebouw dat de uitstraling heeft van een herenclub met een sterk eigen karakter. Het gebouw is de trots van onze loge!

Voor groepen is een rondleiding door ons logegebouw mogelijk. Aanvullend kan een korte inleiding over de vrijmetselarij, haar doel en werkwijze worden verzorgd. Voor nadere informatie of een afspraak, neem contact via het contactformulier op deze website.