Agenda van Loge Tubantia

dinsdag 5 november 2019

Openbare lezing "Als Boeddha Darwin kende"

Het onderwerp wordt ingeleid door Arjan Mulder, die het gelijknamige, hieronder omschreven, boek heeft geschreven.

Een tocht door het boeddhistische Sri Lanka maakt dat reisschrijver Arjan Mulder plotseling heel anders in de wereld komt te staan. De oosterse cultuur is zo tegengesteld aan wat we in het westen gewend zijn, dat hij zich daarna ontheemd voelt in zijn eigen vertrouwde omgeving.

In dit boek beschrijft hij vanuit die indringende ervaring ons westerse denken vanuit een oosters perspectief. In veertien filosofische reisverhalen ontstaat zo een verrassend beeld van onze moderne maatschappij: van ons westerse geloof in maakbaarheid, onze ideeën over mooi en lelijk, en de ecologische gevolgen van de uitvinding van de telegraaf, tot de menselijke warmte op de Noordkaap en de jacht op bezit, status en macht.

Het boek is een reisgids voor de geest. Het nodigt uit om de mogelijkheden van de oosterse denkwijzen toe te passen in het eigen leven en om onze westerse waarden meer open te bekijken. Origineel, verhelderend, intrigerend – De moderne Lof der Zotheid – Het westen door een oosterse bril.

Arjan Mulder (1958) begon als onderzoeker in de revalidatie en werd daarna reisjournalist. Sri Lanka veranderde zijn leven en sindsdien is de oosterse filosofie zijn spiegel voor het bestaan.

Het belooft weer een interessante en leerzame avond te worden en wij zien dan ook uit naar uw aanwezigheid.

Openbare lezingen zijn toegankelijk voor zowel dames als heren.

Aanvang is 20:00 uur, het gebouw is open vanaf 19:30 uur.

Details
dinsdag 5 november 2019
20:00 tot 22:30
Loge Tubantia
 
Herinnering in je agenda?